#Seksbewust leiderschap

‘Pas op, de combinatie seks en leiderschap is levensgevaarlijk!’ denk je vast. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien wel zo, maar je kun je leiderschap niet los zien van seksualiteit. Het ontkennen van dat verband is minstens zo gevaarlijk.

Bonus
Tot ruim een jaar geleden was ik ondernemer en gaf ik leiding aan een bedrijf met 15 medewerkers. In de laatste 10 jaar dat ik dat deed, onderzocht ik mijn eigen seksualiteit. Niet om een betere leidinggevende te worden, maar omdat ik last had van de moeizame verhouding met mijn eigen seksualiteit. En omdat ik betere seks wilde. Het onderzoek van mijn relatie met mijn eigen seksualiteit leverde heel veel op. Het resultaat merkte ik tussen de lakens, maar ook in het dagelijks leven en zeker ook als leidinggevende. Bovendien bleek het zelfonderzoek volkomen ongevaarlijk.

Authentiek
Er ontwaakte door mijn onderzoek in mij dus een betere leider. Maar hoe zit dat dan? Een voorbeeld. Leiderschap gaat over authenticiteit en het geven van vertrouwen. Maar wat heeft dat met seks te maken? Iedereen kent de vraag die je bij een ontmoeting in de eerste milliseconde beantwoord: “wil ik met hem/haar naar bed?” En waarschijnlijk ook het gevoel dat je dat voor de ander wil verbergen. Je hebt een geheim. Namelijk dat je wel met die ander naar bed zou willen. Of juist helemaal niet natuurlijk. De ander pikt die verborgen agenda meteen op en vertrouwt je niet helemaal. Die is dus op zijn of haar hoede. Jij ook, want je vertrouwt je eigen intentie niet. Dat is een lastig begin voor open en gelijkwaardig contact . Om nog maar te zwijgen over authenticiteit en vertrouwen.

#Seksbewust
Wees dus niet bang en wordt een seksbewuste leider. Maar hoe dan? Het begint met het onderzoeken van je eigen seksualiteit. De eerste stap is er over na denken. Wat betekent seks voor je, waar verlang je naar, waar schaam je je voor? Ook, of misschien wel júist, als je geen probleem hebt met seks. Vervolgens deel je je gedachten. Daardoor transformeren ze tot iets wat bij je hoort, iets waar je je niet voor schaamt. Praat erover met je partner of een goede vriend(in). Als je dat lastig vindt, kun je er ook met mij over praten. Daarvoor ben ik Het Seksgesprek begonnen. # #seksbewust #leiderschap #persoonlijkeontwikkeling #metoo #authentiek #man

Vorige
Vorige

Jonge volbloed hengst

Volgende
Volgende

Ik hou van seks, #seksbewust