Jonge volbloed hengst

Vorige week hadden we een vriendin op bezoek en het gesprek ging over het onderwerp 'de overgang'. In ons leven is dat actueel. Voor mij, net als voor veel mannen een onderwerp waar ik liever niet te lang over praat. Echt een vrouwen onderwerp en helemaal niet sexy. Maar deze keer liep het anders. Ik vertelde de dames dat ik merk dat er ook aan mijn seksualiteit wat veranderd. Met enige gêne deelde ik dat mijn libido bij vlagen helemaal verdwenen is. Soms wel bijna twee weken! Vroeger was ik altijd paraat, maar tegenwoordig kost het me meer moeite om opgewonden te raken. En als het zover is, laat mijn grote vriend het soms snel weer afweten. Heel frustrerend allemaal.

Is dit het begin van het einde? Zal het ooit nog terug komen? Waar is die sterke volbloed hengst die de hele wereld kon penetreren? Ik vind dat best zorgelijk.

Ook andere mannen van mijn leeftijd blijken dit te kennen. Ik spreek ze hierover in mijn praktijk en voor voor de podcast. Het is ook voor mij geruststellend om er met hen over te praten. Ik ben niet de enige! Het hoort er allemaal bij. Het is ook geruststellend te merken dat mijn seksdrive na een tijdje weer terug komt. Het lijkt een soort golfbeweging.

Al deze gedachten deelde ik, tussen de opvliegers door, met de twee vrouwen. De vriendin luisterde met belangstelling. Voor haar was dit nieuw en ze vond het heel boeiend om te horen. Naar aanleiding van mijn ontboezemingen stelde ze een interessante vraag. “Je kijkt er naar vanuit het perspectief van verlies. Je bent iets kwijt aan het raken. Maar krijg je er misschien ook iets voor in de plaats?, Levert het je ook wat op?”. Een hele mooie omkering en een mooie vraag om bij stil te staan. Ik heb het antwoord nog niet en ben erg benieuwd of er mannen zijn die er al wel iets over kunnen zeggen. Al dat zo is hoor ik het heel graag.

Vorige
Vorige

Voetbal en seks