Join the party!

Er is steeds meer aandacht voor diversiteit in seksualiteit. De reeks letters waarmee we dat aanduiden blijft maar groeien. Wat ooit begon als LGBT is inmiddels uitgegroeid tot LGBTQIA+. Ze strijden voor gelijke rechten en onderzoeken hun seksuele identiteit. De vrouwen zijn ook aangehaakt. Het is een prachtige ontwikkeling. Er is steeds meer aandacht is voor al deze kleuren van de regenboog.

Eén ding zit me dwars. De heteroseksuele man ontbreekt op dit feestje. Wij mannen hebben eeuwenlang aan het roer gestaan. We hebben de wereld ingericht naar ons idee. Dat was heel comfortabel. Nu is de wereld aan het veranderen, ook op het gebied van seks. En wij zijn er niet bij!

Er wordt het gerammeld aan de basis van onze intieme relaties. Dat voelt bedreigend. Er is een feestje en wij zijn niet uitgenodigd. Tenminste dat denken we. Want misschien nodigen onze vrouwen en LGBTQIA+-vrienden ons juist wél uit. Ze nodigen ons uit om op onderzoek te gaan en onze mond open doen. Om over ónze seksuele identiteit na te denken. We denken tenslotte toch al het grootste gedeelte van onze tijd aan seks, dus dat kan het probleem niet zijn. Dat zou je denken, maar niets lijkt minder waar.

Nee we durven niet. We houden krampachtig vast aan waar we al jaren aan vast houden. We staan aan het roer van de Titanic terwijl op een ander schip het dak eraf gaat. Wij horen ook op dat feestje!

Dus waar wacht je nog op ouwe hetero? Trek wat moois aan en join the party!

Vorige
Vorige

Zonder focus komt het niet klaar

Volgende
Volgende

Heerlijk zinloos