Zonder focus komt het niet klaar

Niemand weet het, want ik kan het goed verbloemen, maar ik ben snel afgeleid. Als ik ergens aan moet beginnen, is er altijd iets dat mijn aandacht vraagt. Dat heb ik vooral bij dingen waar ik mijn hersens bij moet gebruiken. Zoals bijvoorbeeld schrijven aan mijn boek. Het gaat over seks, maar toch vind ik altijd iets dat eerst even moet gebeuren.

Iets repareren is voor mij echt onweerstaanbaar. Ik stop een sok, of plak een mooi maar gebroken bordje in elkaar. Zonder denkwerk los ik een concreet probleem op. Dat is heel bevredigend om te doen. Ik ben mezelf al eens volledig kwijtgeraakt in het ontwarren van een priegelig kettinkje van mijn vrouw.

Vorige week was het weer zover. Ik wilde aan de slag met het boek. Het einde komt in zicht en ik wil het graag afschrijven. Maar van schrijven kwam het dus niet.

Voor ik kon gaan schrijven moest ik eerst koffie. Maar die was op. Dus ging ik gauw even naar de winkel voor bonen. In de supermarkt kwam ik een bekende tegen. Hij vroeg me of ik hem even kon helpen bij het demonteren van zijn keuken. In die keuken zat een defecte oven. Die kon ik mooi repareren. Ik had daar een speciaal tangetje nodig. Ik wist zeker dat ik het had, maar kon het nergens vinden. Ik keerde het hele huis ondersteboven en vond het na uren uiteindelijk naast het kettinkje van mijn vrouw. Dat zat weer in de knoop...

Je snapt het al, ik heb een heerlijke dag gehad maar geschreven heb ik niet. Het kan toch niet zo zijn, dat door mijn gebrek aan focus mijn bóek niet klaar komt?

Vorige
Vorige

Sinaasappel

Volgende
Volgende

Join the party!