Man en paard

Wat kan ik doen om me mannelijker te voelen? Die vraag krijg ik regelmatig. Zo ook van Robert. Daarom belde hij mij. In ons telefoongesprek bleek dat het gebrek aan mannelijkheid ook op andere terreinen merkbaar was; op de afdeling waar hij leiding gaf, bij zijn vrienden, bij de volleybal.

De vraag kwam naar voren omdat het in bed niet spannend meer was. Hij had een goed huwelijk. Hij was een jonge vader en was 10 jaar samen met zijn vrouw. Ze hielden van elkaar en waren goede maatjes. Maar daar werd zij niet opgewonden van.

Zijn vrouw las mijn blogs en wist van Het Seksgesprek. Dus had ze hem naar mij gestuurd. Ik vermoedde dat dat onderdeel van het probleem was. We maakten een afspraak.

Alleen komen praten omdat je vrouw dat wil, is het paard achter de wagen spannen. We hadden het dus over wat Robert wilde. Ik wilde weten waar híj naar verlangde. Hij wilde terug naar hoe hun seksleven in het begin was: veel, onderzoekend en opwindend. We hadden het over please-gedrag. Pleasen speelt vaak een rol bij het afnemen van de aantrekkingskracht. Niet alleen in bed, maar ook op je werk en bij je vrienden.

Ik gaf hem een paar eenvoudige oefeningen om zijn please-gedrag te onderzoeken en ander gedrag te proberen. Volgende week spreek ik hem weer. Ik ben benieuwd wat er gebeurd is. Ik heb zijn vrouw nog wel even bedankt voor het doorsturen.

Vorige
Vorige

Seks is service

Volgende
Volgende

Weinig vrienden