Naakt met kleren aan

Ik mag toch wel mijn kleren aanhouden hè? Dat is een vraag die ik vaak krijg sinds ik mijn coaching praktijk voor mannen 'Het Seksgesprek' begon. Die naam is eigenlijk heel duidelijk; ik voer gesprekken over seks. Dat kan prima met kleren aan.

Ik denk dat mannen die vraag eigenlijk stellen om mij af te leiden. Ze zijn bang dat ik zomaar met ze ga praten over seks.

Dat snap ik heel goed. Seks is iets heel intiems en daarover praten vinden veel mannen moeilijk. Dus een écht gesprek over seks hebben veel mannen eigenlijk nooit. Ook niet als het met de seks niet zo lekker loopt.

Praten over seks doe je niet zomaar even. Zeker niet met je partner, want die is vaak onderdeel van het probleem. Ze heeft altijd een belang en zeker een mening. Bovendien heb je met haar ook nog een huishouden te runnen en kinderen op te voeden.

Maar met een goede vriend bijvoorbeeld is het heel anders. Zonder oordeel kan hij helpen helder te krijgen wat er mis gaat en hoe je het wél zou willen. Geloof het of niet ook hij heeft ervaring met pleasen, porno, schaamte of gebrek aan lust.

Het blijft spannend om er met een vriend over te beginnen. Het is mijn ervaring dat dat maar een paar minuten duurt en dat er dan een bijzonder en waardevol gesprek volgt.  

Vorige
Vorige

Bramenjam

Volgende
Volgende

Filosoferen over seks